Tipy a rady

Jak připravit podloží pro terasu z kompozitních desek?

Kompozitní desky jsou trvanlivý materiál, který vykazuje vysokou odolnost vůči nepříznivým podmínkám. Než však začnete na terase pokládat podlahu z kompozitních desek, musíte nejprve správně připravit podloží. Proto jsme připravili krátký průvodce, který popisuje oblíbené metody přípravy podkladu pro kompozitní desky.

Betonová výlevka pod kompozitní desky

Jedním z nejpevnějších způsobů přípravy podloží je betonová deska. O ní byste však měli uvažovat již ve fázi stavby domu. Vytvoření desky je časově náročný proces, především kvůli relativně dlouhé době schnutí betonu. Pod kompozitní desky je dobré použít chudý beton vyztužený sítí. Měl by být nalit na přibližně 10centimetrovou vrstvu předem zhutněného písku. Při vytváření desky pro terasové desky nezapomeňte zachovat sklon 3 %, který umožní dešťové vodě volně odtékat směrem do zahrady. Absence sklonu může vést k tomu, že voda poteče pod budovu a může dojít k vlhnutí stěn.

Podklad z drti pod kompozitní desky

Méně nákladným podkladem pod kompozitní desky je drť. Příprava povrchu je v tomto případě také méně časově náročná. Základem pod podloží by měl být opět zhutněný písek. Na jeho povrch byste měli umístit minimálně 10centimetrovou vrstvu drti a tzv. hutnící směs. Tloušťku vrstvy musíte přizpůsobit požadované výšce terasy. Drť je vhodná pro nízké terasy. Pokud má být podesta z kompozitních desek zvýšena na výšku půl metru, je nutné použít betonové desky a podpěry. Ty umožní vyrovnat podloží.

Podloží z betonových desek nebo bloků

Při výběru betonového podloží pod kompozitní desky můžete zvolit betonové desky nebo speciální bloky. Plné nebo perforované desky a bloky se používají pouze na stabilním podloží, které nemá tendenci se propadat. Nejlepší je, když se jedná o zhutněný písek, štěrk nebo pískový podsyp stabilizovaný cementem. Volné prostory mezi deskami nebo bloky je nejlepší vyplnit štěrkem.

Betonové sloupy v podloží

Posledním typem podloží pod terasu z kompozitních desek mohou být betonové sloupy. Vytvářejí se pomocí speciálních trubek, které slouží jako bednění. Trubky je třeba zavést do výkopů tak, aby se nacházely v hloubce přibližně 1 metr, tedy pod úrovní mrazu. Následně se zalijí vyztuženým betonem. Betonové sloupy by měly být rozmístěny každých 35-60 cm – v závislosti na zvolených trámech. To je obzvlášť důležité v případě teras s větší plochou. Díky tomu si podesta zachová potřebnou stabilitu. Po týdnu jsou podpěry připraveny k montáži terasy z kompozitních desek.

Přemýšlíte, kterou metodu přípravy podloží zvolit? Můžeme vám pomoci s tímto obtížným rozhodnutím. Pokud zvolíte možnost nacenění terasy s pomocí specialisty z firmy Liderwood, můžete se spolehnout na odbornou radu ohledně způsobu přípravy podloží na vašem pozemku. Díky tomu se budete moci těšit nejen z nádherného vzhledu, ale i z trvanlivosti nové terasy.

Recent Posts

Zvýrazněné produkty

Keramická Dlažba na Terasu Beton White 60x60x2 cm

Original price was: 298,53 Kč.Current price is: 239,07 Kč./ks
Original price was: 829,25 Kč.Current price is: 664,08 Kč./㎡
Hmotnost 16,6 kg
Rozměry 60 × 60 × 2 cm
Barva

Odstíny šedé

Terasová dlažba WPC Medový Teak 30 x 30 x 2,5 cm

75,03 /ks
Hmotnost 1,06 kg
Rozměry 30 × 30 × 2,5 cm
Barva

Odstíny béžové

Odstíny

Světlé

Struktura

Drážkovaná

Terasové Prkno WPC 3D Medové Teak – 4 m

Original price was: 748,35 Kč.Current price is: 623,54 Kč./ks
Original price was: 1 290,26 Kč.Current price is: 1 075,07 Kč./㎡
Hmotnost 12,4 kg
Rozměry 400 × 14 × 2,3 cm
Délka

3,0-4,0 m

Tloušťka

22-24 mm

Barva

Odstíny béžové

Odstíny

Světlé

Struktura

Drážkovaná

,

Vzor dřeva